Foto av: Monica82
Perfekt brunch en söndag morgon för hela familjen! Passar också som efterrätt. Servera gärna med äkta lönnsirap till.
Klicka på den stjärna (1-5) som motsvarar det betyg du vill ge.
Ingredienser (10 portioner/st.)
| vetemjöl | |
| socker | |
| salt | |
| bakpulver | |
| bikarbonat | |
| naturell yoghurt | |
| flytande margarin | |
| ägg |
Gör så här
- Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke.
- Rör ner yoghurt, ägg och smällt fett. Det blir en ganska tjock smet. Blir ca 10-12 st pannkakor.
- Tag 2-3 msk flytande margarin till stekning. Klicka ut smeten och bred ut den lite.
- Grädda på ganska svag värme. Vänd pannkakorna när de jäst upp och ytan börjat stelna och blivit porig.
- Servera med äkta lönnsirap till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar