fredag 3 februari 2012

Bögarna ringer!

Måste bara berätta om en situation i klassrummet på min utbildning häromdagen. Vi är ett gäng på ca 30 st i blandade åldrar, från landsting och kommun, socialsekreterare till psykiatriskötare till arbetsterapeut.

I tisdags hade vi en lektion om hallusinos och hur man kan framkalla det och hur det upplevs osv... Mycket intressant. Vet du hur du själv kan framkalla en psykos och se hallucinationer inom tre timmar? Förmodigen går det snabbare, en del har fått psykos inom tre minuter. Du gör så här (vilket du INTE ska för det är inte säkert att man någonsins kommer ur en psykos om man ha otur). Alla intryck ska försvinna så lägger du dig ett kroppstemperarat bad med stjärnornas krig på en skärm framför dig och med ett par hörlurar som gör att du bara hör dina egna kroppsljud, snart är inne i en psykos! Tycker sånt här är spännande! Men nu kom jag ifrån ämnet! När vi sitter där och lyssnar hör vi hur en telefon börjar ringa hysteriskt. Människan ifråga är en dam på närmre 60 år, hörselskadad (därav hög volym) och som arbetar inom psykiatrin... Alla börjar fnissa och jag vet inte vart jag ska ta vägen när hon försöker tysta sin telefon. Melodin är:

"Det är bögarna som ringer! Det är bögarna som ringer! Det är bögarna som ringer!" (Tror det finns en knäpp sång som går så, har letat på Youtube men hittar den inte)

Alla är vi människor och man ska inte ha förutfattade meningar om någon. Inte ens om vad en något äldre dam har för ringsignal, man kunde ju trott att det skulle vara något med Lasse Stefans eller nåt i den stilen. Men näe då, inte då. Bögarna ringer!

2 kommentarer:

  1. Trodde faktiskt inte att det var möjligt att framkalla en psykos så lätt(eller när du beskrev det lät det inte så svårt)..En annan läskig upplevelse är att titta sig själv i spegeln och verkligen titta på sig själv med nån annans ögon-typ vem är det? Efter en stund tror man att den "andra" i spegeln tittar tillbaka på en..Ha en härlig helg tissa!

    SvaraRadera
  2. för mej räcker det att se och höra anders borg moderaterna ,så får jag en pcykos och illamående morfar

    SvaraRadera