söndag 3 oktober 2010

Svamprisotto!

Svamprisotto

Lägg till i inköpslistan Spara i mina sidor  
Det doftar skog i hela köket, risotton är ljuvligt krämig och god.Svamprisotto

Ingredienser

4 port

1 gul lök
1 bit rotselleri, 100 g
Arla smör
2 dl avorioris
5 dl vatten
2 msk konc vilt- och kantarellfond
1/2 dl torrt, vitt vin eller 1 msk pressad citron
200 g svamp, t ex trattkantareller
2 - 3 msk rumstempererat smör
2 dl riven lagrad Kvibille Präst
1 krm svartpeppar
2 msk hackad gräslök

Gör så här

Skala och hacka lök och rotselleri. Fräs i smör i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på vatten, fond och vin. Låt risotton koka på svag värme under lock ca 20 min. Stek svampen i smör tills all vätska har kokat in. Rör ner svamp, smörklickar, ost och svartpeppar i riset. Strö över gräslök. Servera risotton som den är eller med knaperstekt bacon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar