onsdag 29 april 2009

Bästa långpannereceptet!

Den blir härligt "kladd-seg" och jag älskar den och övriga familjen likaså. Håll till godo o berätta gärna vad ni tycker om ni gör den.

200 g SMÖR
4 ägg
5 dl socker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl

glasyr:

1 frp kokos (ca 200 gr)
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1,5 dli grädde
75 g SMÖR

Do like this!

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smält smöret
  • Smörj lånpanna eller använd plåtpapper(såklart)
  • Vispa ägg o socker pösigt. Använd helst elvisp o vispa lääänge.
  • Blanda i vaniljsocker, salt o kakao. Vispa inte, använd en sked och vänd runt smeten så den blandas.
  • Blanda i vetemjöl och smöret.

Nu är smeten klar. Skjuts in i ugnen ca 15 minuter.

Nu ska du göra glasyren!

  • Smält kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör på medelvärme. Rör om till en jämn smet och koka sedan upp och låt sjuda i ca 5 minuter.
  • När kakan är klar bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter.
  • Låt svalna och skär sedan i fyrkanter.

Ät o njut!!!!

2 kommentarer:

  1. Tack så mycket! Jo det var svårt att få till särskilt när man ska ha några slingor bak där man inte ser :-)

    SvaraRadera
  2. Oj.. vad bra.. den ska jag göra laktos fri till söndag på dotters kalas.. Är evelina hemma på söndag??? Kram Jenny

    SvaraRadera