200 g SMÖR
4 ägg
5 dl socker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
glasyr:
1 frp kokos (ca 200 gr)
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1,5 dli grädde
75 g SMÖR
Do like this!
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret
- Smörj lånpanna eller använd plåtpapper(såklart)
- Vispa ägg o socker pösigt. Använd helst elvisp o vispa lääänge.
- Blanda i vaniljsocker, salt o kakao. Vispa inte, använd en sked och vänd runt smeten så den blandas.
- Blanda i vetemjöl och smöret.
Nu är smeten klar. Skjuts in i ugnen ca 15 minuter.
Nu ska du göra glasyren!
- Smält kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör på medelvärme. Rör om till en jämn smet och koka sedan upp och låt sjuda i ca 5 minuter.
- När kakan är klar bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter.
- Låt svalna och skär sedan i fyrkanter.
Ät o njut!!!!
Tack så mycket! Jo det var svårt att få till särskilt när man ska ha några slingor bak där man inte ser :-)
SvaraRaderaOj.. vad bra.. den ska jag göra laktos fri till söndag på dotters kalas.. Är evelina hemma på söndag??? Kram Jenny
SvaraRadera