onsdag 18 januari 2012

Tummen upp för specialisttandvården i Västervik!

Idag var jag med Felix i Västervik för en undersökning av hans tänder, eventuellt en undersökning. Detta var mer på hans villkor. O jag märkte genast så fort vi klev in att här visste dom hur man ska bemöta ungar med tandläkarrädsla. De var tre kvinnor som alla hade varsin roll, en med fokus på tänderna och en med fokus på att få honom avslappnad och skoja lite med honom. Ja detta är en iakttagelse jag gjorde själv. Det var som att plocka bort en hundrakilosvikt från mit hjärta för det har varit och ÄR jobbigt att han blivit så skrämd av detta med tandläkare.
Felix öppnade munnen även att jag såg att han inte va rikitg nöjd med situationen. Men dset gickj jättebra och det var inte svårt att konstatera att två tänder är jätteinflammerade och att det är svullet en fistel på varje tand (en fistel är en gång som kroppen bildar för att göra sig av med varet någonstans). Detta kan man inte ha (det är i allafall absolut inte bra) så om två-tre månader åker vi och drar ut dom där tänderna under narkos. Det ska bli underbart att få ordning på detta, han han ju så ont vissa dagar så att han bara äter filmjölk! Men sen i perioder gör det inte ont, men det beror bara på att varet har hittat en väg ut och att trycket släppt för stunden. Heja Heja Västerviks specialisttandvård med Britt Grumert i spetsen!!! O heja Felix min duktiga kille!

3 kommentarer:

  1. Ger också tummen upp för bra tandvård!!!! Hurra för Felix och för dig, förstår ju vad du går igenom. Det kommer nog att bli bra det här när han nu får hjälp. Varför har det blivit sådan inflammation?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det känns skönt att du förstår vad vi går igenom. Visst kunde deva betydligt värre men just det här med tänderna är ganska personligt.

      Jo han har så mycket karies nere i tänderna som inte har gått att borra bort och då har det blivit inflammerat i tand- nerver/rötter/halsar(typ) som resulterat i varhärder. INTE NICE!!!
      Man ser att det är var innan för tandköttet. Sökte på fistel på Google Bilder. Men det är inte att rekommendera för fy faen va vidriga bilder!

      TACK Locketoka som följer min blogg (gick det att göra hjärtan här så skulle jag göra det)!

      Radera
  2. tänk att det finns tandläkare som inte bara har yrket att bedriva vinstföretag,utan även har ett hjärta och vet att kunna ta det lugnt,helst när det är barn,hoppas dom kan återställa rädslan hos felix så inte dom skräckupplevelserna kommer att förfölja honom hela livet"MORFAR"

    SvaraRadera