torsdag 27 januari 2011

Money money money, must be funny.

Löning idag! Det gört lite extra gott o leva. O tänk solen passar på att skina.
What a beatiful day!
Om sex månader kanske vi ligger och päser här, på bryggan nere vid våran underbara kust. Jag längtar. Värme, sol, skränande fiskmåsar, motorbåtsljud och busiga, badande barn. Ja jag längtar verkligen!

9 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag finns här varje dag, men det är lite stopp på själva bloggande. Hittar ingenting innanför pannbenet just nu som jag vill förmedla till andra........men det kommer säker tillbaka, det har det ju gjort förut i alla fall!
    Tack för att du bryr dig!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. jag längtar också till sommaren och strömmingsfiske jaga huggorm,PLANERA FÖR FRIGGEBODEN,och fira midsommar.och du locknetoka:jag är nyfiken på samerna omkring er finns det ren i närheten av er,och sameslöjden,er egen slöjd och hantverk:berätta för oss sörlänningar och ta kort och skicka till tina så jag kan njuta,på förhand tack "morfar"

    SvaraRadera
  3. Ja du bästa Locknetoka... du hör va far min säger :-). Han är för rolig och en riktig skogsmulle. Du kan väl lägga upp kort på din blogg istället för att skicka till mig om du nu skulle vilja det :-). Min pappa (morfar) heter Kalle!

    Här kommer en utmaning: Hur skulle du genom högst fem fotografi förmedla landskapet och kulturen längre upp i landet? Tänk till nu (om du vill) så lägger vi ut det om några dagar. Deal?
    Jag ska försöka klura ut hur jag skulle få till Småland.
    Nästa utmaning får DU skicka till mig :-).

    KRAM.

    SvaraRadera
  4. Nämen, jag bor ju MITT I Sverige!! Och jag har inte mycket med samer att göra. Det finns inte en uppsjö av dem här direkt! Hahaha, kände hur jag tappade hakan lite här nu! Det finns renar, "fusklappen" som han kallades i byn bredvid hade några renar för ett par år sedan,de är borta nu. Men annars så får jag åka en bit för att stöta på dem!
    Jag måste få tänka till lite här innan jag antar din utmaning Tina. För även om jag inte bor längst upp ;-D så kan jag ju försöka förmedla våran kultur här i alla fall! Men jag kände hur det blev helt stelt "Vad ska det vara?" liksom i huvudet "
    Återkommer!
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Hahaa, jag fick samma tanke och tänkte skriva det, att det nog inte springer samer överallt hos dig! O jag trodde jag fattat fel om vart du bodde. Nä, jag får läxa upp pappa i geografin lite ;-). Men han tycker om landskapet längre upp i landet och för oss bor du lååååångt upp i norr mitt i landet :-).

    Men jag tänker att du väl kan göra det från där du bor helt opretantiöst. Vad är typiskt för ditt landskap?
    Jag ska ge dig en ledtråd på hur jag tänker. Jag ska bl a ta ett foto på något som har med ostkaka att göra- för jag bor i ostkakeland nr 1. Gissa vart?

    SvaraRadera
  6. men locknetoka är vallsjöby långt från dej,mitt över storsjön nordväst från östersund har jag en kompis som kommer ner och jagar älg här med oss,han har bjudit upp oss på björnjakt,men vi har inte kommit iväg än.ihammarstrand har jag varit och jagat älg och sveg i härjedalen älskar er natur

    SvaraRadera
  7. Det kändes som ni trodde jag bodde uppe vid Treriksröset nästan (Hihihi)
    Jag gör gärna en liten kultursamling för att visa, men jag måste få tänka till lite vad det ska vara faktiskt. Tunnbrödbakning är väl en sak kanske men det har jag redan visat! Men jag antar utmaningen så återkommer jag med ett resultat. Kan ta några dagar, beror ju på vad jag vill visa, + att jag har ett kalas att fixa inför helgen, men det kommer så småningom. ;-D

    I alla fall så har jag några mil till de ställen som du "morfar" skriver om till Hammarstrand har jag 10 mil, till Valsjöbyn är det 15 mil och till Sveg är det 22 mil. Men det är klart när man bor så här så räknas det nästan som "nästgårds" (fniss)
    Kram.

    SvaraRadera
  8. Heeelt okej, de tar några dagar för mig också. Hör av dig innan så lägger vi ut dom samtidigt! Gu va jag är nyfiken!

    SvaraRadera
  9. Åh vill ha sommar nu :) Fast är inte så långt dit nu! Vart håller ni till då, det står våran kust under bilden?
    /mel

    SvaraRadera