tisdag 25 januari 2011

Smidiga och goda källarfranskor

Gillar detta recept eftersom de bara behöver jäsa en gång och för att de är så lätta att göra, och GODA!


Ca 25 STYCKEN

UGN
250° 8-10 min

Detta behöver du:50 g jäst
5 dl vatten
2 1/2 msk olja
1 tsk salt
1 msk socker
ca. 12-13 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR
Ljumma vattnet till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke eller assistent.
Lös jästen i vattnet.
Häll i olja, salt och socker och rör om.
Fortsätt med att hälla i mjöl lite i taget och bearbeta degen tills den blir lagom fast.
Häll upp degen på mjölat bakbord.
Knåda lätt och dela i två delar.
Rulla till längder som i sin tur skärs i bitar. 
Doppa ovansidan av bitarna i lite mjöl och platta till en aning innan de läggs på bakpappersklädd plåt.
Jäs under bakduk i 30-40 minuter.
Grädda mitt i ugnen, 8-10 min i 250°.
Låt svalna på galler.


Voila, nu har du dina goda frallor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar